Hemşirelik Bölümünde İlk Ders Etkinliği: Mesleki Deneyim Paylaşımı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Özlem Doğu ve Arş. Gör. Hatice Kılıçkıran Doğan’ın organizatörlüğünde, 4 Ekim 2024 tarihinde Hemşirelik Esasları-I dersi kapsamında anlamlı bir ilk ders etkinliği gerçekleştirildi. Fakültemiz tarafından düzenlenen bu etkinlikte, sağlık sektörünün iki önemli ismi ağırlanarak öğrencilerimize değerli mesleki bilgiler sunuldu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Serdivan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Semih Songür ve Beyhekim Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdürü ve İdari Koordinatör Müzeyyen Kaya, hemşirelik mesleğine dair geniş bir perspektif sunarak, öğrencilere sahadaki deneyimlerini aktardılar.

Uzm. Dr. Semih Songür, sağlık yönetimi, hasta güvenliği ve multidisipliner ekip çalışmasının önemine değinerek, hemşirelerin sağlık hizmetlerinde oynadığı kritik rolü vurguladı. Ayrıca, hastanelerdeki başhekimlik süreci ve bu pozisyondaki yönetimsel görevler hakkında da öğrencilere bilgiler verdi. Songür, genç hemşire adaylarının mesleklerine daha bilinçli bir başlangıç yapmaları için deneyimlerinin ve karşılaştığı zorlukların altını çizdi.

Müzeyyen Kaya ise bakım hizmetleri alanındaki uzun yıllara dayanan tecrübelerini paylaşarak, hemşireliğin hasta bakımındaki vazgeçilmez rolünü detaylandırdı. Özellikle pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorluklara değinen Kaya, hasta bakımı, koordinasyon ve idari süreçlerin etkin yönetimi konusunda öğrencilere yol gösterici bilgiler sundu.

Etkinlik boyunca öğrenciler, merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu ve sahada karşılaşabilecekleri durumlar hakkında kapsamlı bir bakış açısı kazandılar. Aynı zamanda, bu gibi etkinliklerin meslek hayatlarına ışık tutacak nitelikte olduğu vurgulandı.

İlk ders etkinliğimiz, hem akademik hem de mesleki gelişim açısından oldukça verimli geçti. Öğrencilerimizin bu değerli paylaşımlarla mesleki yolculuklarına daha donanımlı bir başlangıç yapacaklarına inanıyoruz.