DEKAN

Prof.Dr.Dilek AYGİN

ÖZGEÇMİŞ

İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu'ndan 1991 yılında mezun oldu. 1994'te İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisansını, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ABD’nda hemşire olarak görev yaptı. 1994 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi’nde hizmet vermektedir. Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanında 2013 yılında Doçentlik ve 2019 yılında Profesörlük ünvanını aldı.

Dış kaynaklı ve BAP projelerinde yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Bunlardan bir tanesi Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü adına Proje Yürütücülüğünü yaptığı, 2016 yılında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “VAW/56- Güvenli Bir Hayat Var!/There Is A Safe Life!” projesidir.

Cerrahi hemşireliği, onkoloji hemşireliği, meme kanseri hemşireliği, cinsellik, yoğun bakım hemşireliği alanlarında uzmanlaşmıştır. Uluslararası ve ulusal çok sayıda yayını, kitap bölümleri, kitapları, projeleri ve ödülleri bulunmaktadır. Çok sayıda yüksek lisans ve doktora mezunu veren Aygin yüksek lisans ve doktora danışmanlıklarına devam etmektedir. Ödüllerinden bazıları; 2011 ve 2013 yıllarında Sakarya Üniversitesi Ödül Değerlendirme Üst Kurulu tarafından Bilimsel Yayın Ödülü ve Sağlık Bilimleri Alanında Ödül verilmiştir. Sakarya Üniversitesi Bilim, Sanat ve Genç Bilim İnsanı Ödülleri Yürütme Komitesince, 2019 Yılında Dönemsel Başarı Ödülleri kategorisinde Sağlık Bilimleri Alanında Birincilik Ödülü, 2020 yılında da Bilim/Sanat Ödülleri kategorisinde Sağlık Bilimleri Alanında İkincilik Ödülü almaya hak kazanmıştır.

Evli ve iki çocuk annesidir.