Sevgili Öğrencilerimiz,
Sağlık bakım hizmetlerinde, bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel olarak meydana gelen hızlı değişimin ve küreselleşmenin gereği olarak kanıta dayalı bakımı uygulayacak nitelikli hemşirelik ve ebelik eğitiminin verilmesi gerekmektedir. Biz de bu bağlamda Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunmasını, geliştirilmesini hedef edinen, yenilik ve değişimlere duyarlı, mesleki standartlar düzeyinde hizmet veren, eğitim, yönetim ve araştırmalarda rol ve sorumluluk alarak mesleki kariyerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş hemşireler ve ebeler yetiştirmeyi ilke edindik.
Fakültemiz akademik faaliyetlerine 1997 yılında Sağlık Yüksekokulu olarak lisans eğitimi ile başlamıştır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren Hemşirelik Anabilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programları yürütülmektedir. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılından itibaren ise Hemşirelik Anabilim Dalı’nda Tezsiz Yüksek Lisans programı başlamıştır. Sağlık Yüksekokulu 8 Nisan 2016 tarihinden itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak lisans eğitimine devam etmektedir.
Sağlık bakım profesyonellerinden oluşan ekibin önemli bir üyesi olan Hemşirelik ve Ebelik mesleğinde yetkin birer çalışan olabilmenizi yürekten diliyorum. Ayrıca nitelikli, kaliteli bir üniversite ve fakültede eğitim hakkı kazandığınız için de sizleri tebrik ediyorum. Hedefimiz, yukarıda belirttiğimiz ilkeler doğrultusunda mesleğimizi en iyi seviyelere çıkarmanız, bu onurlu mesleği severek icra etmeniz, kritik konularda en doğru yaklaşımı sergilemeniz, eleştirel düşünebilmeniz, yaşam boyu öğrenmeyi felsefe edinmiş iyi birer hemşire ve ebe olmanızdır.
Sağlık bilimleri Fakültemiz bünyesinde açılan, akademik ve fiziki alt yapı çalışmaları devam etmekte olan, henüz aktif olarak öğrenci alarak eğitime başlayamadığımız iki bölümümüz daha bulunmaktadır. Kasım 2016 tarihinde Odyoloji, Ocak 2019 tarihinde de Beslenme ve Diyetetik bölümlerimiz açılmıştır. Odyoloji bölümü, işitme ve denge ile ilgili problemlerin en doğru şeklide ele alınması, rehabilitasyon kapsamında gelişen teknolojiye paralel şekilde bebek/çocuk/yetişkin bireye uygun işitme cihazlarını uygulama ve takibini üstlenerek, mesleki muhakeme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, üretken ve etik prensiplere bağlı odyologlar yetiştirmeyi görev edinmiştir. Beslenme ve diyetetik bölümü ise; birey, aile ve toplumun yaşam boyu yeterli ve dengeli beslenmesi, sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla, eğitim, hizmet ve araştırma alanlarında da sürekli gelişmeye açık, üretken, evrensel düşünce ve değerlere sahip, nitelikli diyetisyen yetiştirmeyi hedef edinmektedir.
Sevgi, selam ve saygılarımla
Prof. Dr. Dilek AYGİN
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı