Ana Sayfa
Yönetim
Dekan Yardımcıları

Dekan Yardımcıları

Dr. Öğr. Üyesi Hande CENGİZ AÇIL

ÖZGEÇMİŞ

Dr. Öğr. Üyesi Hande CENGİZ AÇIL, Lisans eğitimini 2009 yılında Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda, Doktora eğitimini ise 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı’nda “Cerrahi Girişim Geçiren Hastalarda Ameliyat Sonrası İyileşme İndeksi’nin Geçerlik-Güvenirlik Çalışması ve İyileşme Durumlarının Değerlendirilmesi” tez konusu ile tamamladı.

2013 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında görev yapmakta olup; 2020 yılında aynı anabilim dalına Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmıştır. Cerrahi hemşireliği, meme kanseri hemşireliği, ameliyathane hemşireliği ilgi alanları arasında yer almaktadır. Bu alanlarda uluslararası/ulusal olmak üzere çalışmaları, kitap bölümleri, bildirileri bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesi 2019 Yılı Bilim/Sanat, Genç Bilim İnsanı ve Dönemsel Başarı Ödülleri Yürütme Komitesince Genç Bilim İnsanı kategorisinde Sağlık Bilimleri Alanında Üçüncülük Ödülünü almaya hak kazanmıştır

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Kalite Elçiliği göreviyle birlikte birçok komisyonda da üyeliği bulunmaktadır. 2013 yılından itibaren Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekle birlikte; 2020 yılında da Dekan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Evli ve iki çocuk annesidir.